Joke Plomp

 

2020 07 02 15.46.10

Hoi, ik ben Joke.

Van oorsprong Rotterdamse, maar ik woon al meer dan 40 jaar op Goeree-Overflakkee.

Getrouwd met Dick, met een dochter en kleindochter.

Vroeger hebben we allebei honden gehad, maar we blijken toch meer kattenmensen. Momenteel hebben we er 4, maar dit aantal wil nog wel eens variëren over de jaren.

60f78b91 4cc2 4695 aa35 e2244500abd7 002

2019 06 27 12.01.42

Hobby's heb ik zat, maar de tijd ontbreekt me vaak, om ze bij te houden.

Onze vakanties vieren we graag in Griekenland of de USA, we kunnen niet wachten, om weer te mogen. Ook tussendoor gaan we graag een nachtje of weekendje weg, zowel mét als zonder vrienden.

We gaan graag naar fantasy festivals en daar proberen we in ieder geval wel minstens 2 keer per jaar in vol ornaat naar toe te gaan. Het zijn heerlijke evenementen, sfeervol en heel gemoedelijk. Zien en gezien worden.

20170805 wij

10 Vrije letsel voor het examen kl kopie

Ik werk als verpleegkundige bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Als "nachtzuster", dus alleen maar 's nachts.

Vroeger kreeg ik mijn EHBO herhalingen op het werk, met Els als docente. Zij heeft me indertijd overgehaald om ook de lotusopleiding te gaan doen, die zij net was begonnen. En daar heb ik geen dag spijt van gehad! (Nou ja, ééntje dan, die van het examen….. ?)

Ik speel heel graag bij het Havenziekenhuis/travel clinic, dat doe ik al heel wat jaren met plezier. Maar ook het jaar, toen we heel vaak met een grote club de VRR oefeningen hadden, vond ik super om te doen. Maar ook gewoon een doorsnee les vind ik nog steeds superleuk.

Tijdens de opleiding mocht ik regelmatig met gediplomeerde lotussen mee (toen mocht je nog met meerdere lotussen komen) en daar heb ik enorm veel van geleerd. Hoe je slim gebruik kan maken van de ruimte, het verzinnen van een ongevalstoedracht met de spullen om je heen, maar ook: Wat heb jij allemaal in je koffer? Nu moeten we het helaas vaak alleen doen; en die allereerste keer alleen…? Dood eng! ?

2016 12 14 22.08.15

1520184816094

Vanaf begin 2011 ben ik secretaris van de kring en dat vind ik heel leuk om te doen. Regelmatig vergaderen we met het hele bestuur over het wel en wee van de kring en aanverwante zaken, proberen we problemen op te lossen en vinden we manieren om ons te profileren. Twee maal per jaar bezoeken Hugo en ik de ledenvergadering van de VLN, ons overkoepelend orgaan. Daar komen alle kringafgevaardigden bij elkaar en worden wat bredere zaken besproken.

En sinds een maand werk ik samen met Fred aan onze website. Ik had eerder Ad al geholpen met de oude website (die helaas m.n. door spam ter ziele is gegaan) en heb ook een eigen site, dus helemaal vreemd is het me niet. Maar de technieken zijn tegenwoordig zo snel veranderd, dat ik weer even alle zeilen moet bijzetten.

Maar, als deze site klaar is, ga ik mijn eigen site ook opnieuw bouwen.

Voor EHBO trainingen bij bedrijven en verenigingen
© 2024 Lotuskring de Hoeksche Waard

Search